Nr. 217 Semnal editorial

Semnal editorial: „Poem cu oameni mari şi mici” de Ramona Micu
La Editura Casa de Pariuri Literare (CDPL) a apărut volumul de proză scurtă „Poem cu oameni mari şi mici” de Ramona Micu.


Poem cu oameni mari şi mici este o carte despre oameni. Mari şi mici. Despre întâmplări şi stări. Despre vulnerabilitate și căutarea echilibrului. Despre noi.

Ramona Micu


„Dacă ar fi să definesc cumva viaţa mea de acum, aş zice goană, aşa zicea Dana pe când se ducea încă la birou. În fiecare dimineaţă, ca să ajung la timp, ei, aiurea, orice aş face întârzii cel puţin zece minute, alerg ca nebuna din staţie până la lift, unde apăs de cinşpe ori pe buton, hai odată, apoi deschid uşa ca vijelia şi trec spre biroul meu lăsând în urmă, în open space-ul zumzăind de calculatoare, dâre din mine, transpiraţie, fugă, eliberare, în sfârşit, am ajuns. Ce te grăbeşti aşa, o întrebase într-o zi o colegă pe care o depăşise în mare viteză, ei, aşa sunt eu, îi răspunsese şi-apoi, după ce trântise rucsacul cu laptopul şi grijile şi problemele, mai ceva ca tava de la McDonalds, pe birou şi se spălase pe mâini, frecându-se bine, bine cu săpun, jos autobuzul infect, jos butonul de la lift, jos clanţa de la uşă, la canal cu voi, se trântise pe scaun şi se întrebase în gând, da’ chiar, ce mă grăbesc aşa.” („Goană”)

Ramona Micu (n. 1979) a absolvit cursurile Facultății de Litere (secția Limbi Moderne Aplicate) din cadrul Universității Transilvania din Brașov, după care a explorat diferite alte domenii: a fost preparator şi asistent universitar în Politehnica din Bucureşti, a ţinut cursuri prin diverse companii, a lucrat ca specialist în logistică într-o companie de distribuţie de produse farmaceutice. Mai mult decât orice, de zece ani e mamă. Are trei copii, alături de care râde, plânge, aleargă și se joacă în fiecare zi. Din 2016 participă la întâlnirile Creative Writing Sundays, organizate de Revista de povestiri. A publicat on-line mai multe povestiri, pe platforme literare precum: https://www.revistadepovestiri.ro, https://www.litero-mania.com, http://tiuk.reea.net.

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.