Evenimente culturale Nr. 114

Lansarea romanului „Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa” de António Lobo Antunes

Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) marți, 14 mai, ora 19.00, la lansarea romanului „Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa“ de António Lobo Antunes recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea din portugheză fiind semnată de Dinu Flămând și Anca Milu Vaidesegan.
Vor vorbi despre carte traducătorii romanului – scriitorul Dinu Flămând și lect.univ.dr. Anca Milu Vaidesegan – și Adina Dinițoiu, critic literar. Moderatoul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Romanul „Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa“ de António Lobo Antunes este recomandat de Literomania și Radio România Cultural.

„Cred că e cel mai bun lucru pe care l-am scris până acum“, declara António Lobo Antunes despre noul său roman, „Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa“, al 22- lea din carieră, poate cea mai complexă dintre operele sale.

Cartea, o aventură intelectuală și senzorială în 23 de capitole cu un minimum de punctuație – de fapt, 23 de fraze ample, numite de critică „versete poetice“ – oferă o experiență de lectură inedită și o poveste cutremurătoare: un tânăr sublocotenent aduce din Angola un băiat de culoare, un orfan, pe care îl adoptă împreună cu soția lui. Peste 40 de ani, ca într-un ecou al faptelor tatălui, fiul va comite o crimă. Războiul, imposibilitatea iertării, rasismul, moartea, iubirea sunt tot atâtea teme ale unei proze căreia emoția îi conferă ritmul unei adevărate cantate.„Captivant, romanul lui Lobo Antunes adună tot: trecutul colonial al Portugaliei și dictatura salazaristă, catolicismul, familia, patria și armata. Rezultatul este o scriitură în care vocile se întrepătrund, una ce încalcă regulile de punctuație, precum și frontiera între trecut și prezent.“ – Lire

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

 

Susține Literomania

Despre autor

Literomania

Literomania

Platformă literară independentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: