Evenimente culturale

Literatura polonă văzută de un laureat al Premiului Nobel

Pentru prima oară, cititorii din România pot cunoaște o atât de complexă istorie a literaturii polone în propria lor limbă. În mâinile lor va ajunge cartea renumitului autor Czesław Miłosz – laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Vă invităm la lansarea volumului „Istoria literaturii polone”, care va avea loc pe 6 martie, la ora 18.30, în librăria Cărtureşti Verona ( str. Verona 13-15) din București.

Cartea este rodul cursurilor lui Czesław Miłosz, profesor de literaturi slave la University of California din Berkeley. Nu este un manual obișnuit, ci o pasionantă călătorie prin literatura și cultura poloneze, din epoca medievală până în secolul al XX-lea.

Deși Miłosz, distins în anul 1980 cu Premiul Nobel pentru literatură pentru întreaga operă, are grijă să fie obiectiv, lucrarea sa este extrem de interesantă datorită opiniilor personale ale autorului și prezentării a ceea ce, după părerea sa, este important și semnificativ în tradiția literaturii polone. Cititorul va găsi în cuprinsul ei un fundal istoric atractiv prezentat, numeroase informații, necunoscute până acum – despre literatura polonă veche, romantică și contemporană, precum și biografii pline de culoare ale autorilor. 

Susține Literomania

cartepedia.ro
elefant.ro

Despre autor

Literomania

Literomania

Platformă literară independentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: