Concurs Nr. 229-230

CONCURS: Dostoievski şi romanele sale celebre (curs online)

Reach content for Google search „ Dostoievski şi romanele sale celebre”, „curs online”Împreună cu Fundația Calea Victoriei, organizăm un concurs pentru a alege un participant care să ia parte gratuit la cursul online „Dostoievski şi romanele sale celebre”, curs organizat de Fundația Calea Victoriei și ținut de lectorul Camelia Dinu. Cursul, în format de 4 ateliere, va începe pe data de 17 ianuarie 2022, ora 19:00, și va fi săptămânal, în ziua de luni, cu o pauză pe 24 ianuarie.

Tot ce trebuie să faceți pentru a participa gratuit la acest curs este să ne scrieți pe scurt, într-un comentariu pe Literomania la această postare, care este romanul dumneavoastră preferat de Dostoievski și de ce. Câștigătorul va fi ales prin intermediul aplicației random.org/lists/ și va fi anunțat pe data de 5 ianuarie 2022, pe pagina de Facebook a Literomaniei (https://www.facebook.com/com.literomania). Succes!

 

Iată câteva detalii despre curs:

Pe 11 noiembrie 2021 s-au împlinit 200 de ani de la naşterea lui Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai citiţi, traduşi şi studiaţi autori ai literaturii ruse şi universale.

Scriitor al dezastrelor emoţionale şi al crizelor spirituale, Dostoievski priveşte direct Răul din om şi Răul acestei lumi, cărora le contrapune o viziune creştină, conform căreia dragostea pentru Dumnezeu este recunoscută ca forma perfectă de iubire.

Cursul are în vedere prezentarea vieţii tumultuoase şi a celor mai importante direcţii din opera complexă a autorului rus. De asemenea, cursul are o importantă componentă practică (analiză pe text) şi interactivă.

Temele celor patru întâlniri sunt:

1. Viaţa lui Dostoievski. Colaps şi renaştere. A paria pe scris.

2. „Omul mărunt” în proza de tinereţe: Oameni sărmaniDublul. Lumea tenebrelor: Amintiri din Casa MorţilorOmul din subterană.

3. Crimă şi pedeapsă. Un pretext poliţist pentru o dezbatere religioasă şi filosofică. Tentaţiile libertăţii, capcanele mândriei. Crima şi supliciul moral.

4. Fraţii Karamazov, roman-sinteză. Fatalitatea karamazovismului. „Viaţa unui mare păcătos”. Credinţă şi revoltă. Antihristul. Marele Inchizitor în faţa lui Hristos şi invers.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Foto: „Condamnatul”, pictură de Vladimir Makovsky

Donează

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.