Nr. 148 Pastila de înțelepciune

Despre timp
Începând cu nr. 147, Literomania vă propune „Pastila de înțelepciune”, o nouă rubrică săptămânală, realizată în colaborare cu Editura Seneca – o editură care, prin titlurile sale, a reușit să readucă în atenția cititorilor filozofia stoică și principiile de bază ale acesteia. În fiecare număr al Literomaniei veți găsi, prin urmare, citate – mici „pastile” de înțelepciune – care să vă ghideze și să vă dea mai mult curaj de-a lungul unei săptămâni. Vom începe cu volumul „Asta a spus Seneca. Tu ce spui?” (traducere din limba latină de Ioana Costa, Editura Seneca, București, 2018). 

 

Despre timp 

„Nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru.”

*

„Nimeni nu se gândește că trebuie să fie dator pentru timpul primit, deoarece este singurul lucru pe care nici măcar un om plin de recunoștință nu l-ar putea da înapoi.”

*

„Chiar dacă suntem foarte atenți, viața ne-o ia mereu înainte; cât șovăim, ea trece mai departe de parcă ar fi a altuia și, până ce ajunge la ziua din urmă, dispare în fiecare zi.”

*

„Nu pot fi intervale lungi în ceva ce în întregul său este scurt. Viața noastră este un punct, ba chiar este mai puțin de un punct.”

(Seneca)

Susține Literomania

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.