Nr. 183 Semnal editorial

Semnal editorial: „Politica frumuseții” de Jean-Pierre Siméon
La Editura Tracus Arte va apărea volumul Politica frumuseții” de Jean-Pierre Siméon, traducere din franceză, prefață, biografie şi note de Dinu Flămând.


Revendic pentru poezie curajul de a depune mărturie împotriva nihilismului mizerabil din vremurile noastre. Îi revine ei menirea să promoveze, cu fiecare poem, o politică a frumuseții al cărei principiu este incandescența în noapte.
Jean-Pierre Siméon

Jean-Pierre Siméon (n. 1950, la Paris) a publicat zeci de volume de poezie, teatru, proză, eseu și traduceri. A obținut mai multe distincții literare, printre care: Premiul Antonin Artaud (1984), Premiul Apollinaire (1994), Marele Premiu „Mont-Saint-Michel” pentru ansamblul operei sale poetice (1996) și Premiul Max Jacob (2006). Devine, în 2001, directorul artistic al prestigiosului festival internațional de poezie „Printemps des poètes”, pe care îl va conduce până în 2017. Poezia și teatrul său sunt traduse în peste cincisprezece limbi. Jean-Pierre Siméon este, în prezent, responsabilul secției de poezie de la Editura Gallimard.

Sumar Literomania nr. 183

Susține Literomania

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.