Literomania vă propune o rubrică permanentă numită Flash fiction stories, în care vom publica microficțiunile primite pe adresa de mail a redacției (literomania2017@gmail.com). Prin urmare, așteptăm prozele celor care scriu microficțiuni, cu mențiunea că redacția își rezervă dreptul de a alege textele pe care le va publica pe site-ul Literomania. Îi rugăm pe cei care ne trimit materiale pentru Flash fiction stories să respecte câteva reguli:
- prozele să nu depășească 1.000 de cuvinte;
- numele autorului să fie indicat la începutul textului;
- documentele să fie în format Word, cu caractere Times New Roman;
- nu acceptăm texte scrise direct în căsuța de mail;
- autorul, prin trimiterea materialului, își dă acordul tacit pentru publicarea pe Literomania.
Spor la scris!
Amorul e o prăjitură pretențioasă
Carmen Moroșanu
Carevasăzică amorul e o prăjitură pretențioasă. De casă sau cumpărată de la cofetărie. Și aceea comandată din timp sau aleasă sub impulsul momentului din vitrină, gata făcută. Prea dulce sau de dietă. Prea cuminte, rețetă clasică sau prea bezmetică, modernă. Însiropată sau cu textură uscată de biscuit. Care se topește-n gură sau îți stă în gât. Blat nisipos sau pufos. Mai multe foi sau numai una. Preferată sau așa și-așa. O poți mânca zilnic, creînd o obișnuință, sau doar ocazional, savurând momentul unic de parcă ar fi ultima dată când ți-ai face un hatâr. Rețetă de familie, cu ingrediente speciale transmise pe șoptite din mamă/tată-n fiică/fiu? Prea simplă, chiar plictisitoare, sau cu un balans perfect de ingrediente scumpe. De ciocolată, cu aromă de cafea sau cu cremă de vanilie. Cremă extra dulce cu textură catifelată, sau dulce-acrișoară. Cu fructe proaspete sau cu gem din borcan. Decorată simplu sau excesiv. Accent pus pe aspectul exterior sau doar pe gust. Aromă puternică sau delicată. Făcută-n grabă sau pe îndelete. Cu drag, în draci sau fără să te gândești. Cu ingrediente luate pe fugă din supermagazin, ori alese cu grijă din piața de produse bio. Urmărind rețeta pe Youtube sau chinuindu-te să deslușești litere de cerneală din paginile îngălbenite scrise caligrafic de mâna bunicii.
Fiecare cu rețeta și cu ingredientele ei/lui. Care-o fi mai bună?
Carmen Moroșanu este artistă multidisciplinară, își împarte timpul între arte plastice, dansuri, yoga și scris. Născută în Botoșani în 1979, locuiește în Spania din 2008. Are în pregătire un volum de povestiri. Este prezentă în volumul „Nume de cod: Flash fiction. Antologie Literomania de proză scurtă” (Editura Paralela 45, 2019).
Scrie un comentariu