Literomania vă propune o rubrică permanentă numită Flash fiction stories, în care vom publica microficțiunile primite pe adresa de mail a redacției (literomania2017@gmail.com). Prin urmare, așteptăm prozele celor care scriu microficțiuni, cu mențiunea că redacția își rezervă dreptul de a alege textele pe care le va publica pe site-ul Literomania. Îi rugăm pe cei care ne trimit materiale pentru Flash fiction stories să respecte câteva reguli:
- prozele să nu depășească 1.000 de cuvinte;
- numele autorului să fie indicat la începutul textului;
- documentele să fie în format Word, cu caractere Times New Roman;
- nu acceptăm texte scrise direct în căsuța de mail;
- autorul, prin trimiterea materialului, își dă acordul tacit pentru publicarea pe Literomania.
Spor la scris!
Femeia cu coamă
Adriana Spineanu
-Aveți urgent nevoie de terapie!
Vocea femeii îi zgârie neplăcut timpanul în timp ce se postează în faţa unei uşi masive din metal. Trece în revistă rapid numele afişate pe dreptunghiurile plastifiate ale interfonului. După o clipă de ezitare, regăseşte numele afişat noaptea trecută pe pagina browser-ului de internet: Dr. Gaspar, psihanalist, psihoterapeut specializat în terapia traumei.
-Ce naiba caut eu aici? Nu am nevoie de aşa ceva. Dă să se întoarcă din drum. Eu nu sunt defectă! continuă isteric Vocea. Privirea i se împăienjeneşte, paşii îi devin molatici şi nesiguri. Apasă cu arătătorul mâinii drepte butonul soneriei. Se aude un ţârâit prelung, urmat de o pauză. O voce masculină răspunde într-un final:
-Intraţi pe poartă după care sunaţi la interfonul aflat imediat după colţ, pe partea stângă!
-Ce tâmpenie! îşi spune. Atâtea interfoane! Ce se ascunde aici? Bijuteriile coroanei?
Nu are încotro aşa încât urmează instrucţiunile primite. La capătul aleii mărginite de tufe bogate de trandafiri, ascunsă aproape sub o grămadă dismorfă de iederă, se înalţă o boltă care face trecerea înspre o clădire cu geamuri largi. Sună la un alt interfon. I se deschide.
Urcă reţinut treptele scării în spirală până la primul etaj. Îşi mângâie coama bogată de păr şaten. O uşă se deschide cu zgomot. Din prag o priveşte un bărbat grizonat, în jur de 60-65 de ani. Este înalt şi, în ciuda vârstei, are o ţinută dreaptă, impecabilă. Ochii, periculos de adânci şi de albaştri, o pironesc în prag. Cu o clipă înainte ca cercetarea să devină inconfortabilă şi stânjenitoare, bărbatul o invită în holul apartamentului care adăposteşte cabinetul.
Știe că a întârziat cinci minute, dar nu se oboseşte să-şi mai ceară scuze. Ar fi doar o pierdere de vreme. Privirea coborâtă şi umerii lăsaţi i-au transmis doctorului mesajul cât se poate de concis.
Încă ostilă fiind, îi trece prin minte ca o străfulgerare: ce ar fi să-i acorde o şansă? Poate până la urmă o să o ajute. Poate nu e chiar atât de rău precum îşi imaginase.
-Prostii! Tu nu ai nevoie de aşa ceva! o pune la punct eficient Vocea. Mişcă-te mai repede şi să terminăm cu asta!
Adriana Spineanu s-a născut în 1980, în Bucureşti. Primii ani i-au fost luminaţi cu dragoste de către bunici, care s-au delectat cu primele sale încercări „literare”. Cursurile şcolii primare şi gimnaziale au fost continuate cu cele din cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret”. A absolvit Facultatea de Medicină Generală a Universităţii „Gr.T.Popa” din Iași , o perioadă care a maturizat-o şi a ajutat-o să se descopere. Convinsă fiind că sufletul nu poate fi ignorat în tratarea trupului, și-a completat studiile în cadrul Facultăţii de Psihologie a Universităţii „Al. I.Cuza” din Iaşi, urmând şi un Master în Psihologie Clinică şi Psihoterapie parţial şi în Louvain la Neuve, Belgia. Din anul 2015 profesează ca medic neurolog în Thȕringen, Germania. În urma cursurilor de scriere creativă coordonate de Andra Samson şi Marin Mălaicu Hondrari, și-am redescoperit pasiunea pentru scris, găsind şi forma de a da viaţă unei părţi a personalităţii sale. Proză scurtă, respectiv articole, a mai publicat în „Viaţa medicală” şi „Flacăra Iaşului”.
Scrie un comentariu