Concurs Nr. 117 Poezie

Poem

După poemul de săptămâna trecută, vă propunem pe Literomania cel de-al doilea text poetic semnat de Cosmin Perţa, după lectura cărora vă rugăm să votaţi poemul preferat. La finalul textului, puteți vota cu ajutorul aplicației de vot. Cine lasă un comentariu pe site, prin care își argumentează alegerea poemului preferat, poate câștiga o carte de Cosmin Perțacu autograful autorului, sau volumul  „Căderea unui sombrero” de Richard Brautigan (traducere de Cosmin Perța, Editura Paralela 45, 2019). Votați, nu ezitați! Primul poem al lui Cosmin Perţa, „Formidabil”, îl găsiți aici: http://www.litero-mania.com/formidabil/. (Literomania)

 

Poem

Frumusețea ta despre care nu am mai vorbit
În ultimul timp este fix spaima mea.
Nu se rezolvă, rămâne intactă
Și peste 5.000 de ani se vor întreba
Cât de frumoasă a fost ea
Și cât de speriat el.

Foto: Alexandra Turcu

[Total_Soft_Poll id=”2″]

Susține Literomania

libris.ro

Despre autor

Cosmin Perța

Cosmin Perța, poet, prozator și eseist, născut în 1982 în Vișeu de Sus, Maramureș, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile la Universitatea din București, obținând o diplomă de masterat în literatura contemporana și titlul de doctor în litere cu o teză despre fantastic în literatura est-europeană. A publicat cinci cărți de poezie, două de povestiri, două romane, o monografie, un studiu și o piesă de teatru. Poemele sale sunt traduse în 11 limbi. În presa romanească și în cea străină există peste 200 de cronici, recenzii și referințe la opera sa.

2 comentarii

  • Poate pentru că mă regăsesc în acest poem, pentru că se spun multe în puține cuvinte. Iar poezia este o stare, o stare în care spaimele noastre…

  • In poezia Poem ni se propune o meditatie asupra frumusetii. Frumusetea in arta nu este neaparat o armonie a formelor care sa produca o liniste, o pace sufleteasca,ea poate sa te socheze,sa te sperie,sa trezeasca un cutremur interior.Pe de alta parte arta autentica, este ceva durabil chiar “si peste 5000 de ani” ea va produce aceeasi emotie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: