Horoscop literar Nr. 322-323

Previziuni astrologice și recomandări literare (21 martie – 3 aprilie)
Vă propunem, începând cu numărul 306 al Literomaniei, o nouă rubrică – „Horoscop literar”, rubrică coordonată de Iulia Cusat(Literomania)

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Sunteți plini de energie, dragi Berbeci. Folosiți această energie pentru a face exerciții fizice în mod regulat – alergare, yoga sau antrenament la sală.

Carte recomandată: „Trezirea la viață” („The Awakening”) de Kate Chopin (trad. de Anca Gabriela Sîrbu, Ed. Litera). Berbecii apreciază personajele puternice, independente, așa cum este și Edna Pontellier, protagonista romanului din 1899 semnat de Kate Chopin, care își descoperă propria voce și își revendică autonomia într-o societate conservatoare.

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Acordă atenție dietei tale și asigură-te că incluzi alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, proteinele slabe și grăsimile sănătoase. Apreciază mâncarea și bucură-te de preparatele culinare delicioase, dar ai grijă să nu exagerezi cu porțiile.

Carte recomandată: „Viaţa secretă a albinelor” („The Secret Life of Bees”) de Sue Monk Kidd (traducere de Victor Ghica, Polirom) – un roman emoționant, care explorează relațiile dintre trei femei afro-americane (și albinele de care au mare grijă), într-o lume dominată de prejudecăți, aducând în prim-plan teme ca iubirea, pierderea celor dragi și vindecarea.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Găsiți modalități de a vă menține sănătatea mentală prin activități ca lectura, scrisul (notația zilnică într-un jurnal, de exemplu), desenul sau învățarea unei limbi străine. Discutați despre emoțiile voastre cu prietenii apropiați sau cu un terapeut, împăcați-vă cu gândurile și sentimentele voastre care nu sunt întotdeauna unele confortabile.

Carte recomandată: „Sub cerul liber, stăm în lumină” („Unsheltered”) de Barbara Kingsolver (traducere de Anca-Maria Pănoiu, Ed. Curtea Veche). Gemenii sunt interesați de schimbare și adaptabilitate, iar acest roman examinează tema instabilității sociale și a schimbărilor radicale din viețile personajelor principale. De la luptele cu schimbările economice și sociale la explorarea ideilor de conservatorism versus progresism, „Unsheltered” oferă o perspectivă profundă asupra a ceea ce am putea numi dinamica schimbării și a rezistenței.

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Acordați o atenție deosebită emoților dumneavoastră și găsiți modalități de a vă îmbunătăți starea mentală, cum ar fi meditația, respirația profundă, yoga. Căutați sprijinul familiei și al prietenilor în momentele dificile care se vor ivi în această perioadă.

Carte recomandată: „Privighetoarea” („The Nightingale”) de Kristin Hannah (traducere de Ruxandra Târcă, Gabriel Tudor, Ed. Litera). Racii sunt atașați de familile lor și impresionați de ideea de sacrificiu, așa că vor savura această poveste a două surori din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, poveste care aduce în prim-plan curajul și rezistența în fața adversității.

Leu (23 iulie – 22 august)

Leii au o viziune măreață și sunt atrași de lucruri impresionante și grandioase. Încercați, dragi Leoaice și Lei, să vă stabiliți obiective și vise care să vă stimuleze creativitatea și să vă permită să vă exprimați într-un mod autentic și plin de pasiune. Este momentul vostru!

Carte recomandată: „Negurile” („The Mists of Avalon”) de Marion Zimmer Bradley (trad. de Laura Bocancios, Ed. Nemira), care este cel de-al doilea volum din seria „Avalon”. Leii apreciază povestirile epice, așa că le recomand acest roman care reinterpretează legenda regelui Arthur din perspectiva femeilor din Camelot, o perspectivă mai mult decât captivantă.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

E timpul, dragi Fecioare, să fiți ceva mai disciplinate în ceea ce privește sănătatea voastră, inclusiv nutriția, exercițiile fizice și somnul. Nu ezitați să consultați un medic dacă apar probleme de sănătate.

Carte recomandată: „Doamna Dalloway” („Mrs. Dalloway”) de Virginia Woolf (trad. de Petru Creția, Humanitas Fiction). Fecioarele apreciază cărțile care epatează prin stilul literar, prin tehnicile narative inovatoare. „Mrs. Dalloway” este cunoscută pentru stilul său experimental (tehnica fluxului de conștiință), oferind cititorilor o privire directă a gândurilor personajelor.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Dragi Balanțe, mențineți echilibrul între muncă și viața personală, găsiți modalități de a vă relaxa, în timpul liber, mintea și corpul. Ascultați-vă intuiția și puneți accent pe valorile voastre personale, fără, însă, a ignora punctele de vedere ale altora. Alegeți calea care vă aduce armonie și fericire interioară.

Carte recomandată: „Domnişoara Brodie în floarea vârstei” („The Prime of Miss Jean Brodie”) de Muriel Spark (trad. de Dana Crăciun, Ed. Vellant) – un roman pentru Balanțele care apreciază eleganța și inteligența, un roman care explorează relația complexă dintre o profesoară excentrică și elevele ei, oferind o perspectivă fascinantă asupra influenței și manipulării.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Fiind guvernați de Marte și Pluton, Scorpionii au o latură emoțională intensă și profundă. Este important, dragi Scorpioni, să vă explorați și, în cele din urmă, să vă acceptați emoțiile, chiar și pe cele mai întunecate sau mai tulburătoare. Învățând să vă conectați cu voi înșivă la un nivel emoțional profund, veți găsi puterea de a vă vindeca și de a crește spiritual.

Carte recomandată: „Întinsa mare a Sargaselor” („Wide Sargasso Sea”) de Jean Rhys (trad. de  Ecaterina și Ioan A. Popa, Ed. Leda). Scorpionii sunt intrigați de cărțile de mistere, așa că le recomand pentru această perioadă romanul lui Jean Rhys, care reinterpretează povestea Berthei Rochester din „Jane Eyre” de Charlotte Brontë, oferind o perspectivă întunecată și tulburătoare asupra iubirii și alienării.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Explorați noi activități pentru a vă menține entuziasmul și pentru a vă stimula mintea și corpul. Adoptați o atitudine pozitivă față de viață și fiți recunoscători pentru lucrurile bune din viețile voastre.

Carte recomandată: „Dumnezeul lucrurilor mărunte” („The God of Small Things”) de Arundhati Roy (trad. de Luana Stoica, Humanitas Fiction). Săgetătorii apreciază aventura și sunt niște exploratori neobosiți, așa că vor aprecia romanul semnat de Arundhati Roy – o poveste captivantă despre copilărie și iubire în Kerala, India, care nu ocolește problemele incomode cu care India s-a confruntat și încă se mai confruntă, precum cele legate de castă, colonialism și libertate.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Pentru a vă atinge obiectivele, dragi Capricorni, este esențial să fiți disciplinați. Capricornii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a munci din greu și de a face sacrificii pentru succesul lor. Fiți perseverenți în urmărirea obiectivelor voastre și depuneți efortul necesar pentru a le atinge.

Carte recomandată: „Spre far” („To the Lighthouse”) de Virginia Woolf (trad. de Antoaneta Ralian, Minerva). Capricornii, adepți ai analizei profunde, vor iubi acest roman care oferă o explorare subtilă a timpului și a memoriei, urmărind călătoria unei familii către un far din Scoția.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Uranus, planeta care guvernează zodia Vărsător, aduce adesea schimbări neașteptate și imprevizibile. Fiți deschiși la schimbări și adaptați-vă situațiilor noi și neașteptate care pot apărea în viețile voastre. Priviți schimbările ca pe niște oportunități de creștere și evoluție.

Carte recomandată: „Deposedații” („The Dispossessed”) de Ursula K. Le Guin (trad.de Emil Sîrbulescu, Ed. Nemira). Vărsătorii apreciază viziunile idealiste, așa că le recomand pentru această perioadă romanul SF „Deposedații” – o explorare complexă a unor lumi utopice, Anarres și Urras, diametral opuse, în care savantul Shevek va aduce schimbări dramatice.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Fiind semnul zodiacal asociat cu caritatea și sacrificiul, Peștii sunt adesea implicați în activități de voluntariat și în sprijinirea celor aflați în nevoie. Practicați compasiunea și empatia față de cei din jurul vostru și căutați modalități de a-i ajuta pe cei care au nevoie de susținere.

Carte recomandată: „Casa veseliei” („The House of Mirth”) de Edith Wharton (trad. de Anca Irina Ionescu, Ed. Litera). Peștii, firi introspective, apreciază povestirile emoționante. Așadar, le recomand acest roman apărut în 1905 și semnat de Edith Wharton, în care ni se spune povestea vieții unei femei tinere din înalta societate newyorkeză și a luptei ei pentru independență și fericire într-o lume dominată de superficialitate și convenții sociale.


Aceste recomandări de cărți pentru fiecare zodie sunt doar o sugestie și, desigur, fiecare persoană poate găsi interesantă orice carte. Este important să ne respectăm preferințele și să citim ceea ce ne place cu adevărat, indiferent de semnul nostru zodiacal. Cititul este o modalitate minunată de a ne dezvolta intelectual, de a ne relaxa și de a ne distra, așa că haideți să explorăm lumea cărților împreună! (Iulia Cusat)

Iulia Cusat s-a născut în 1992, în Timișoara. Este absolventă de Litere și are un masterat în lingvistică aplicată. În timpul facultății, și-a descoperit interesul pentru astrologie, care a devenit o pasiune și o carieră în sine.

Prima pagină Rubrici Horoscop literar Previziuni astrologice și recomandări literare (21 martie – 3 aprilie)

Donează

„Balada necunoscutului” de Cristina Vremeș (fragment)

Vă invităm să citiți, în Literomania nr. 326, un fragmet din romanul „Balada necunoscutului” de Cristina Vremeș, în curs de ...

Girls, Movies, Books

Born in Barcelona in 1961, Clara Usón is one of the iconic voices of contemporary Spanish fiction, her novels (from ...

In Pursuit of Happiness

The Spanish Quarters are not just that quaint charming place which the tourists who arrive in the centre of Naples ...

Metamorfozele ficțiunii (fragment)

Cartea săptămânii este, în acest număr al Literomaniei, volumul de eseuri și cronici „Metamorfozele ficțiunii” de Rodica Grigore, volum recent ...

„Focul” de Daniela Krien (fragment)

Roman ajuns numărul 1, respectiv numărul 3 pe lista bestsellerelor în Elveția și în „Der Spiegel” și nominalizat la Dublin ...

Despre ispitele imaginaţiei

Don Rigoberto şi frumoasa lui soţie, Lucrecia (a doua soţie, de fapt) se despart din cauza unei scene scandaloase surprinse ...

The Installation of Fear

Ever since the beginning of 2020, when the Coronavirus pandemic spread across (and terrified) the world, serious diseases, the epidemics ...
foto-marian-ilea-mircea-bochis-literomania-320

„Cartea de artă de la Medio Monte (II)” de Tiberiu Alexa

Un nou titlu editorial adus pe piața cărții de artă de «binomul cultural-artistic mediomontez» Marian Ilea – Mircea Bochiș este ...

Poeme de Armando Romero

Armando Romero s-a născut în 1944 în oraşul columbian Calí, fiind considerat teoreticianul cel mai important şi spiritul conducător al ...

Vocație de scriitor

După câte știm noi, „Un an de singurătate” („Un an de solitude”) trebuie să fie cel dintâi volum de ficțiune ...

tristețile lui van helsing. manual pentru o inevitabilă apocalipsă

Vă propunem, la „Cartea săptămânii”, o avanpremieră din volumul de poeme „tristețile lui van helsing. manual pentru o inevitabilă apocalipsă” ...

Istoria unui secret

„Cât de ciudată era țara în care trăiam! Fiecare familie avea câte o taină, o poveste a ei!” Aceasta e ...

„Cânturile lui Maldoror” de Lautréamont (fragment)

Dominique Ilea ne propune o serie de traduceri dedicate pisicii, animal îndrăgit, a cărui fire nu a încetat să fascineze încă ...

Femeile Afganistanului

În general, atunci când se vorbește despre Afganistan, Occidentul are în față chipuri bărboase de talibani, munți golași străbătuți de ...

„Despre pisică” de Henriette Walter și Pierre Avenas

Dominique Ilea ne propune o serie de traduceri dedicate pisicii, animal îndrăgit, a cărui fire nu a încetat să fascineze încă ...

Un policier atipic

În „Crima de pe podul Garibaldi”, roman apărut în 2022 și din care puteți citi un fragment în Literomania nr ...

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Susține Literomania


Literomania este o platformă literară independentă, înființată în 2017 de Adina Dinițoiu și Raul Popescu și care funcționează ca revistă online săptămânală. Poți contribui la continuarea acestui proiect cultural independent printr-o donație unică sau recurentă (click pe butonul PayPal. Donate Now).

This will close in 20 seconds