Nr. 205 Pastila de înțelepciune

Cinci minute (video) cu Marius Constantinescu despre „Cum să gândești ca un împărat roman”

Reach content for Google search „Marius Constantinescu”, „cum sa gandesti ca un imparat roman”, „donald robertson”Vă propun – în colaborare cu Editura Seneca – un serial de șapte mini-interviuri pe teme „de criză”, pornind de la cartea psihologului și psihoterapeutului Donald Robertson, „Cum să gândești ca un împărat roman. Filosofia stoică a lui Marcus Aurelius” (Editura Seneca, 2021, traducere din engleză de Cristina Voinea). Cum a făcut față situațiilor de criză provocate de perioada pandemică pe care o traversăm răspunde – în acest episod – jurnalistul și scriitorul Marius Constantinescu. (Adina Dinițoiu)


Familia mă ajută să îmi oglindesc opiniile, temerile, neînțelegerile, angoasele în ei și practic, punându-le împreună, văd că lucrurile care pe mine mă sperie, pe care eu nu le înțeleg, nu sunt doar apanajul meu, sunt apanajul nostru, iar în momentul în care o temere este împărtășită parcă ceva îi știrbește puțin din acei colți extrem de fioroși.”

Marius Constantinescu


Editare video: Ionuț Becheru

Reach content for Google search „editura Seneca”

Susține Literomania

Despre autor

Adina Dinițoiu

Critic literar, jurnalist cultural și traducător din franceză, redactor la „Observator cultural”. Colaborează/a colaborat cu cronică literară la „Dilema veche”, „Dilemateca”, „România literară”, „Radio Romania Cultural”, „Bookaholic” etc. Este autoarea cărților „Proza lui Mircea Nedelciu. Puterile literaturii în fața politicului și a morții”, Editura Tracus Arte, 2011, şi „Scriitori francezi la Bucureşti (interviuri)”, Editura Vremea, 2014. În 2019, a coordonat, alături de Raul Popescu, volumul „Nume de cod: Flash fiction. Antologie Literomania de proză scurtă” (Editura Paralela 45, 2019). A tradus din franceză: „Opiul intelectualilor” de Raymond Aron (Editura Curtea Veche, 2007), „Antimodernii. De la Joseph de Maistre la Roland Barthes” de Antoine Compagnon (Editura Art, 2008, în colaborare cu Irina Mavrodin), „Sentimentul de impostură” de Belinda Cannone (Editura Art, 2009), „Patul răvăşit” de Françoise Sagan (Editura Art, 2012), „Ţara aceasta care-ţi seamănă” de Tobie Nathan (Editura Ibu Publishing, 2016, în colaborare cu Jianca Ştefan), „Un anume domn Piekielny” de François-Henri Désérable (Humanitas Fiction, 2018). Textele sale pot fi găsite și pe blogul personal: http://adinadinitoiu.blogspot.ro

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.