Evenimente culturale Intersecții Nr. 164

„Romanian Piano Night”
„ROMANIAN PIANO NIGHT”
Recital susținut de pianista Dana Ciocârlie cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020

 

Miercuri, 24 iunie 2020, ora 19:00, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Radio România Muzical, prezintă recitalul Romanian Piano Night susținut de pianista Dana CIOCÂRLIE cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020. În program piese de Iosif Ivanovici, George Stephănescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Horațiu Rădulescu și Belà Bartok. Piesele prezentate cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020 reprezintă cadoul muzical făcutde pianista Dana Ciocârlie publicului iubitor de frumos, interpretarea acestora fiind realizată, în această perioadă, în “studioul de înregistrări Yamaha din Paris”.

 

Recitalul va putea fi urmărit atât pe pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura/ și pe canalul deYouTube:https://www.youtube.com/channel/UCfZiDeR9wXzrZLOWPFnl9YA,cât și pe pagina de Facebook a Muzeului Național George Enescu:https://www.facebook.com/muzeulnationalgeorgeenescu/și cea a postului Radio România Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990/.

 

***

Dana CIOCÂRLIE, pianistă: este una din cele mai cunoscute și talentate pianiste române ale momentului. Formată la școala română de pian, ca alți mari pianiști înaintea ei, precum Dinu Lipatti, Clara Haskil și Radu Lupu, Dana Ciocârlie a studiat, de asemenea, la Paris cu Victoria Melki la Ecole Normale de Musique și și-a încheiat studiile la Conservatorul Național Superior de Muzică, în clasa prof. Dominique Merlet și Georges Pludermacher. Întâlnirea sa cu pianistul german Christian Zacharias va fi determinată, în special pentru a aprofunda operele pentru pian ale compozitorului Franz Schubert. Repertoriul Danei Ciocârlie este unul vast, plecând de la Bach și terminând cu compozitorii contemporani. Unii dintre ei i-au dedicat lucrări, precum Edith Canat de Chizy, KarolBeffa, Frédéric Verrières, Jacques Lenot, Helena Winkelman, Laurent Mettraux și Dan Dediu. Experiența și talentul său au fost recompensate cu numeroase premii la concursuri internaționale de prestigiu: premiul II la concursul Robert Schumann din Zwickau (orașul natal al compozitorului); Premiul Special Sandor Vegh la Concursul Geza Anda din Zurich; Premiul Internațional Pro Musicis, Premiul Young Concert Artist European Auditions la Leipzig. Dana Ciocârlie este profesor la Conservatorul Național de Muzică din Lyon și la Ecole Normale de Musique “Alfred Cortot” din Paris. Începând din 2010, Dana Ciocârlie și-a propus să înregistreze și să prezinte în concert integrala pentru pian a compozitorului Schumann. Mai multe informații despre activitatea pianistei Dana Ciocârlie găsiți pe www.danaciocarlie.com.

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Național „George Enescu”și Radio România Muzical

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România București, Radio Trinitas, Radio Clasic, Revista Tango – Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mămica, Bookhub, Literomania, Verbsdescribeus, Promenada Culturală, LiterNet.ro, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Agentiadearte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea,Catchy, ArtOut, RepublikaKritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events,IQads, Orasulmeu, Bucureștii vechi și noi,PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de București, Bună Ziua Iași, Ceașca de Cultură,  România Pozitivă, Revista Actualitatea Muzicală a UCMR

Susține Literomania

carturesti.ro

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.