Nr. 188 Semnal editorial

Semnal editorial: „Cum să gândești ca un împărat roman” de Donald Robertson

Reach content for Gioogle search „Donald Robertson”

La Editura Seneca va apărea volumul „Cum să gândești ca un împărat roman” de Donald Robertson (traducere din limba engleză de Cristina Voinea). Donald Robertson este cunoscut ca psihoterapeut specializat în stoicism și Terapie Cognitiv-Comportamentală. Este specializat în tratamentul anxietății cu ajutorul Terapiei Cognitiv-Comportamentale (CBT) și în hipnoterapia clinică. A publicat zeci de articole în reviste de specialitate, dar și o serie de cărți, printre care: „Stoicism and the Art of Happiness”, „Resilience: Teach Yourself How to Survive and Thrive in Any Situation”, „The Philosophy of Cognitive Behavioural Therapy: Stoic Philosophy as Rational and Cognitive Psychotherapy”, „The Practice of Cognitive Behavioural Hypnotherapy”.

În „Cum să gândești ca un împărat roman”, Donald Robertson se adresează nu numai psihologilor și psihoterapeuților, ci și publicului larg, oferindu-i sfaturi practice și tehnici – inspirate de filosofia stoică antică – de a face față situațiilor de criză. Pornind de la biografia împăratului roman Marcus Aurelius, Donald Robertson ne oferă, în capitolele cărții sale, câteva răspunsuri la întrebările: „Cum să vorbești înțelept”, „Cum să-ți urmezi valorile”, „Cum să cucerești dorința”, „Cum să tolerezi durerea”, „Cum să scapi de frică”, „Cum să-ți stăpânești furia”.

Pentru Donald Robertson, descoperirea filosofiei stoice antice – filosofia ca mod de viață, cea care oferă o perspectivă practică asupra artei de a trăi înţelept – reprezintă un moment important în propria viață, dar și în cariera lui de psihoterapeut care apropie Terapia Cognitiv-Comportamentală de exercițiile mentale practicate de stoici:


Cu alte cuvinte, vă invit să încercaţi să vă puneţi în locul lui Marcus Aurelius și să vă uitaţi la viaţă prin ochii săi, prin lentilele filosofiei sale. Să vedem dacă îl putem urma în călătoria pe care a făcut-o în timp ce el însuși devenea, cu fiecare zi, un stoic în adevăratul sens al cuvântului.

Donald Robertson, „Cum să gândești ca un împărat roman”, Editura Seneca, 2021, traducere din limba engleză de Cristina Voinea

 

Susține Literomania

libris.ro

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: