Nr. 180 Semnal editorial

Semnal editorial: „Poeme din zona de tranzit. Antologie de poezie hispanică: 63 de poeți contemporani”

Reach content for Google search ”poezie spaniola”La Editura Tracus Arte va apărea volumul „Poeme din zona de tranzit. Antologie de poezie hispanică: 63 de poeți contemporani”, editori: Paul Doru Mugur, Mercedes Roffe, Marta López-Luaces, traduceri de Angelica Lambru, Alina Savin, Mihaela Savin, Rodica Grigore și Paul Doru Mugur.

Această antologie conţine o vastă selecţie de voci poetice ce provin din cele mai diverse ţări latinoamericane. Îşi dau întâlnire aici poeţi foarte diferiţi, ca generaţie şi estetică, ce împărtăşesc aceeaşi limbă, fără să fie scăpate însă din vedere particularităţile lingvistice ale fiecărei ţări. În felul acesta, cititorii vor avea acces la un mozaic de voci a căror varietate demonstrează diversitatea şi bogăţia multiplelor spaţii poetice care se dezvoltă, în prezent, în lumea hispanică. Acest evantai de estetici şi registre corespunde, de asemenea, unui moment de tranziţie, pe care l-am putea numi schimb de epocă.

Marta López-Luace

 

Poezia este predată în licee şi universităţi, este disecată, pusă sub microscop. În seminarii care uneori durează ani întregi, sunt detaliate tehnici, se inventariază strategii, se discută reţete. Motivaţia noastră nu a fost de a adăuga un nou titlu listei de antologii ale unei ideale programe academice, ci de a împărtăşi cu cititorii români bucuria descoperirii poeziei unei limbi surori. Citind acest volum, sperăm să descoperiţi, la rândul dumneavoastră, poezii sau versuri care să vă inspire. Senzuală, jucăuşă, pasională, rafinată, tandră, inteligentă, generoasă, imprevizibilă… epitetele ar putea continua la nesfârşit. Călăuziţi de 63 de poeţi de excepţie, puţin sau deloc cunoscuţi, până acum, în spaţiul literar românesc, vă invităm să porniţi în explorarea poeziei contemporane de limba spaniolă.

Paul Doru Mugur
Sumar Literomania nr. 180

 

Susține Literomania

carturesti.ro

Despre autor

Literomania

Platformă literară independentă.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.